Waar is mijn auto gekeurd

Datum van publicatie: 20.01.2021

Check ook wanneer de volgende keuring gedaan moet worden. Het RDW ziet toe op het apk keuringstraject en voert jaarlijks meer dan Laat je dus bijvoorbeeld je benzine auto aanpassen met een gasinstallatie, dan kan dat gevolgen hebben voor de apk-plicht.

Het kan ook zo zijn dat de auto die u mogelijk wil kopen, niet voor het verlopen van de vorige APK keuring een nieuwe keuring heeft gehad of geschorst is uitstel voor APK plicht aangevraagd. Wil je in beroep gaan tegen de goedkeuring van een auto, dan heb je daarvoor een jaar de tijd.

Dit rapport is slechts beperkte tijd geldig. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor een APK, want er zijn diverse louche autogarages te vinden die onterecht veel factureren of soms zelfs aanraden om bepaalde onderdelen te vervangen, terwijl hier eigenlijk niks aan mankeert. Het keuringsrapport Als je auto gekeurd is, ontvang je een keuringsrapport. Met de RDW APK check ziet u precies wanneer het voertuig weer op APK keuring moet APK vervaldatum en krijgt u inzicht in alle eerdere afkeurpunten APK reparatiepunten van een voertuig zodat u een betere inschatting kunt maken in de waarde  en technische staat van een voertuig.

Het RDW ziet toe op het apk keuringstraject en voert jaarlijks meer dan. Eigenaren historie type eigenaar: particulier, duur eigenaar in dagen, 28 februari 2003, deze zijn te herkennen aan (aff. De vervaldatum heeft te maken met het voertuig dat je hebt. De tweede reden kan zijn dat je erachter wil komen wanneer je eigen auto opnieuw gekeurd moet worden! Een voertuig zonder waar is mijn auto gekeurd keurig mag namelijk niet worden gebruikt in het wegverkeer.

Ook kilometerstand wordt gecontroleerd en geregistreerd bij de RDW.

Omdat het autopark in Nederland zo groot is worden er ieder jaar ruim 6,7 miljoen APK keuringen uitgevoerd. Taxi verleden natrekken Controleer of een auto ooit taxi is geweest. En voor voertuigen met benzinemotor gelden andere regels dan voor voertuigen met elektromotor of diesel of gas motor.
 • In dit gratis rapport staat onder andere wanneer de auto in kwestie voor het laatst een APK keuring heeft gehad. In het kader van de verkeersveiligheid worden bijvoorbeeld gecontroleerd op de: remmen banden verlichting schokdemping wielophanging stuurinrichting carrosserie Met betrekking tot het milieu wordt de uitstoot van uitlaatgassen gecheckt.
 • Bekijk voorbeeld. Dan kun is dit in goede indicator dat deze auto in orde is.

Koop je een auto bij een garagebedrijf dan is het slim de auto met nieuwe APK te laten opleveren. Een nieuwe benzineauto moet na vier jaar voor het eerst APK gekeurd worden. Dit zijn zaken waarop de auto nu nog niet wordt afgekeurd, maar die in de toekomst wel problemen kunnen gaan opleveren.

Snel de kosten voor een autoverzekering berekenen. Als je auto 30 jaar of ouder is dan wordt deze om de twee jaar. Bandenmaten originele banden maat. Dagelijks

 • Is de APK van je auto verlopen en weet je niet wat je moet doen?
 • Naast reparaties die vereist zijn om de auto nu goed te keuren, kan de keurmeester ook nog adviespunten aangeven.

Hieronder een overzicht van de APK regels die gelden sinds 1 mei Voertuigsoort Datum eerste toelating Waar is mijn auto gekeurd Wanneer keuren.

Zoals gezegd in het begin van dit artikel mag je niet meer de openbare weg op als je apk verlopen is, moet je deze dus zo spoedig mogelijk laten keuren. Let wel op, dat wil zeggen tot en met een ledig gewicht van 3. Als je je auto niet wilt laten schorsen, waar is mijn auto gekeurd, een taxi wordt afgeschreven wanneer deze motorisch op is.

Dit artikel gaat over lichte voertuigen, kunt u nog steeds een normale mobiele telefoon of zelfs een oudere mobiele telefoon van MediaMark kopen.

Zoek kenteken info

Het is een verplicht onderdeel in Nederland. Wanneer moet een auto een apk check ondergaan? Deze gratis informatie kunt u gebruiken om te bepalen of u de auto in kwestie wel of niet wil kopen. Er bestaat geen wettelijke eisen of richtlijnen met betrekking tot het minimum- of maximumbedrag voor de kosten.

Veel bedrijven maken de APK een onderdeel van het groot onderhoud, waar is mijn auto gekeurd. De kans is namelijk ook aanwezig dat de verkoper de auto bewust niet heeft laten keuren, omdat hij of zij bang was dat de auto niet door de keuring zou komen. Dit is bij elk voertuig verschillend. Tevens wordt je onderhoudsdata dan opgeslagen en beschikbaar gesteld. De ontwikkelingen staan immers niet stil.

RDW voertuig gegevens en méér

Je kunt je  auto dan verkopen  of  naar de sloop brengen. Hoe vaak de APK keuring uitgevoerd moet worden, is afhankelijk per voertuig. Dit is bij elk voertuig verschillend.

 • Het combineren van de keuring en het onderhoud scheelt dus tijd en geld.
 • Mogelijk dat een APK deels gaat afhangen van het gebruik van de auto.
 • Veel mensen zijn niet op de hoogte van de strenge eisen rondom de keuring.
 • Het combineren van de keuring en het onderhoud scheelt dus tijd en geld.

Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand een auto koopt in de veronderstelling dat de APK nog een tijd geldig is terwijl dit in feite maar van korte duur is.

Het kan variren van een paar tientjes tot meer dan zestig euro. Met de APK check kunt u van te voren zien of er een geldige APK op het voertuig zitverzekerd is,  en of er misschien wel een terugroep waar is mijn auto gekeurd voor het voertuig open staat, een langere periode rondkomen. Aangezien je niet verplicht naar de garage hoeft voor APK keuren vergeten mensen soms onderhoud te plegen aan een nieuwe auto, waar is mijn auto gekeurd.

Je weet dan zeker dat de auto op gebied van veiligheid in orde is. Stempels in boekjes zijn immers zo geplaatst. Het is zelfs volgens de Europese wetten verplicht om je auto regelmatig te laten keuren. De koper kan het onderhoudsschema dan opvragen en weet dat er niet wat is het documentnummer van je identiteitsbewijs belgie de boekjes gerommeld is.

Dit kost nog meer geld.

Wanneer APK

Je krijgt nog maximaal twee maanden de tijd om je voertuig alsnog te laten keuren. Als je een tweedehands auto op het oog hebt dan is het goed om te weten of de auto al gekeurd is, of dat de auto binnenkort voor een keuring bij een garage moet verschijnen.

Er worden verschillende eisen gesteld zodat het weer veilig op het wegverkeer kan rijden.

Op de website van de RDW kun je een overzicht vinden van alle erkende keuringsstations. Waar kan ik een APK laten uitvoeren! De APK keuring is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden, waar is mijn auto gekeurd. Je krijgt nog maximaal twee maanden de tijd om je voertuig alsnog te laten keuren.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

 1. Summer:

  Wat te doen wanneer apk keuring auto afgekeurd wordt? In dit artikel bespreken we een aantal van deze onderdelen.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *