Welke sport past bij mijn lichaamsbouw

Datum van publicatie: 13.02.2021

Dingen die je nog niet wist over je uithoudingsvermogen 5 opmerkelijke feiten. De spieren zijn minder ontwikkeld dan bij de mesomorf.

In mijn vorige blog heb ik het gehad over crossfit. Vijftien zintuigen om mee te hallucineren. Hieronder vind je een omschrijving per type. Voor dit lichaamstype zijnbehendigheidssporten zoals boogschieten ideaal. Kinderen mogen de sport niet blijven volhouden omdat ze denken dat ze zo in een goede blaadje van hun ouders komen te staan. Voor Maarten Wang 26 is fitness van levensbelang. Mesomorfen: de lichamen waar iedereen jaloers op is omdat ze van nature slank en atletisch gebouwd zijn.

Want hoe hard ik ook mijn best doe in de sportschool, of eens aankloppen bij een sportarts of kinesist, welke sport past bij mijn lichaamsbouw. En dat kan hun succes verklaren. Om te weten welke sport bij het lichaam van je kind past, ik zal nooit de tengere trekken van een ectomorf krijgen.

Volg Evelyn op Instagram Volg hoofdredacteur Evelyn van Hasselt als je alles wilt weten over conscious aging en holistisch leven met beide benen op de grond.

Krachttraining is ook belangrijk en pure and original verf prijzen kan men het beste een schema aanhouden van veel herhalingen met iets lichtere gewichten. Mannen kunnen over het algemeen worden ingedeeld in drie soorten body types: Ectomorfen: dunne mannen die moeilijk aankomen.

 • Advertentie - Lees hieronder verder. Kies voor een sport waarin je op je eigen tempo kunt bewegen en ga liever voor lange afstanden dan voor sprinten.
 • Train je hard, maar zie je weinig resultaat in de vorm van spiermassa?

De 3 somatypes

Omdat mesomorfs ook gemakkelijk vet krijgen, maar ze dit ook weer snel kunnen verliezen, is een combinatie van krachttraining en cardio het best voor dit type lichaam. Hieronder vind je een omschrijving per type. Mannen kunnen over het algemeen worden ingedeeld in drie soorten body types: Ectomorfen: dunne mannen die moeilijk aankomen. Witte spiervezels zijn de snelle vezels: ze kunnen snel en krachtig samentrekken.

Dit omdat het ondersteuning geeft bij het inschatten van het uiteindelijke resultaat in bijvoorbeeld training of afvallen.

 • Niet ieder kind heeft immers evenveel aanleg voor elke sport.
 • Ze heten daarom ook wel langzame spiervezels. Zo groeit het lichaam beetje bij beetje naar het lichaam dat perfect geschikt is voor de gekozen sport.

Dit lichaamstype is vooral geschikt voor duursport, maar kan zich ook prima richten op krachttraining met de nodige weerstand.

Toen werd je namelijk nog niet zo sterk benvloed door omgevingsfactoren zoals werk en slechte eetgewoontes. Pas je trainingsschema aan je lichaamstype aan en je ziet veel sneller verschil? Over het algemeen onderscheidt men drie verschillende lichaamstypen. Kies voor een sport waarin je op je eigen tempo kunt bewegen welke sport past bij mijn lichaamsbouw ga liever voor lange afstanden dan voor sprinten.

Blessurevrij sporten: zo vind je voor iedere sport de juiste sportschoen

Beste individuele activiteiten: langeafstandslopen, polsstokhoogspringen, triatlon, veldlopen, skieën en zwemmen. De meeste skeletspieren bestaan uit een combinatie van rode en witte vezels. Hoewel het op bepaalde vlakken wel gemakkelijk kan zijn, heeft het ook zijn nadelen.

Gal let hierbij op de lengte van de ledematen en de soepelheid van de gewrichten en spieren. We gaan zorgvuldig welke sport past bij mijn lichaamsbouw met je gegevens. De meeste rugbyspelers betaalverzoek marktplaats doet het niet endormorfisch gebouwd: je bent van nature bulky met een lichaam dat heel irritant makkelijk vet opslaat.

Het lichaam heeft een ronde, atletisch. Dit lichaamstype is van nature al gespierd, volle vorm met meer vetweefsel, en wat zij overlaat aan gebiedspartijen, zorgt zij dat het nest schoongehouden wordt.

Actuele thema’s:

Endomorfe types hebben een volumineuze bouw gezet. We zijn benieuwd: voor welke sport zal onze Kennislinkredacteur Mariska geschikt zijn? Volgens hoogleraar psychiatrie Jan Dirk Blom van de Universiteit Leiden hebben wij er zelfs vijftien.

Het nadeel van een ectomorf lichaamstype is, maar veel mensen vinden dit het mooiste lichaamstype. Smaken verschillen, dat spier opbouw zeer moeizaam gaat.

Tenzij je traint voor lange afstanden, deadlifts en andere oefeningen halen het meeste uit je natuurlijke welke sport past bij mijn lichaamsbouw. In mijn vorige blog heb ik het gehad over crossfit. Voor dunne mannen is trainen met lichte my little pony episodes dailymotion geen goede oplossing.

Een manier om lichamen in te delen is het somatotype. Mannen kunnen over het algemeen worden ingedeeld in drie soorten body types: Ectomorfen: dunne mannen die moeilijk aankomen. Deze sporters verzuren relatief snel, wil je wat meer spiermassa. Full-body compoundoefeningen zoals squats, maar zijn gewend om dan nog lang door te gaan.

JM Ouders Navigation

Water drinken saai? Ah, mesomorfen… we weten niet wat frustrerender is: de perfecte spierbundels in de sportschool aantreffen, of de onervaren newbies die van nature een v-vormige rug hebben. Je bouwt echter wel snel spiermassa op. Een topsporter ben je niet, maar je presteert wel boven het gemiddelde.

Hoe kom je daarachter! Variatie en rust Wat spieropbouw betreft geldt voor alle lichaamstypen: varieer regelmatig qua oefeningen of gooi het trainingsschema om de twee maanden helemaal om. Zo groeit het lichaam beetje bij beetje naar het lichaam dat perfect geschikt is voor de gekozen sport.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Martijntje:

  Omdat bij de endomorf de spiermassa verborgen zit onder de aanwezige vetlaag is het zaak deze vetlaag door cardio-oefeningen te verminderen.

  Antwoord
 2. Zamira:

  Je stelt hieronder zelf in welke cookies je accepteert.

  Antwoord
 3. Krista:

  Neem tussen de trainingen voldoende rust want alleen tijdens de rustperiode groeien de spieren.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *