Acculader aansluiten op accu motor

Datum van publicatie: 14.02.2021

Een motor die je gebruikt, vraagt onderhoud. Onderhoud van je motoraccu. Dat is per pechgeval anders.

Controlelading: Wanneer de accu een spanning van 14,3 Volt vasthoudt, wordt de spanning voor 30 minuten verlaagd naar 13,6 Volt.

Een motoraccu die niet wordt onderhouden loopt leeg. Dit kan alleen als je ergens langere tijd bent, want het opladen kost tijd en enige voorbereiding. Daarbij geldt wel dat hoe ouder de accu is, hoe groter de zelfontlading ook zal zijn. Kelvin de Wit Kelvin versterkt de marketingafdeling met zijn creatieve uitspattingen. Het is belangrijk om de accu zorgvuldig op te bouwen tot de maximale capaciteit. Gebruik wel de app want alleen dan heb je recht op garantie.

Zorg dus voor onderhoud van je motor accu. Veel makkelijker is om de accu doorlopend aan een druppellader te hangen. Als de sulfatering zich eenmaal heeft ingezet, is er eigenlijk geen weg meer terug.

Wat je niet moet doen met een motor accu. Er kan poeder op zitten.

Deze 30 minuten test wordt elk uur herhaald. Vervolgens begint het echte laden de bulk-lading. Op zich zou dat oké zijn, ware het niet dat elke accu ook uit zichzelf spanning verliest.
  • Aan de hand daarvan bepaalt de lader zelf of de hele cyclus weer van voren af aan gestart wordt, of dat hij met een korte boostlading een diep-ontladen accu weer van nieuwe energie voorziet.
  • Bij een lood-zuur accu is dat maximaal keer.

Voordelen Optimate druppellader

Met een druppellader aan de accu van jouw motor voorkom je dat je accu diep ontladen raakt en daarmee stuk gaat. Maar misschien kun je er zelf Vraag, suggestie of klacht? Dit artikel is gratis beschikbaar voor Motoplus abonnees en Gratis leden Word Motoplus abonnee Bestellen OF Word gratis lid Registreer als gratis lid Meld je aan voor onze nieuwsbrief, en krijg gratis toegang tot duizenden artikelen uit ons archief. Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

  • Dat kan erg vervelend zijn, maar gelukkig is het vaak mogelijk om je accu weer op te laden. Het opladen van de batterij met een hoge stroomsterkte kan namelijk je batterij beschadigen of zelfs doen exploderen.
  • Motoplus als app?

Levensduur van een motor accu. RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft. Of eenvoudig zelf maken. Je kunt de druppellader dan ook gewoon aangesloten laten. Het volledig ontladen van je motoraccu tijdens de winter moet je nooit doen. Onderhoud is opladen?

Zo kan je het zelf

Herstel ontzwaveling :  De motoraccu herstellen wanneer wordt geconstateerd dat de sulfatering hoog is verharding van de accuplaten.

Onderhoud aan je motor dat je zelf kunt doen. Een langere rit op de motor is ook prima. Onderhoud van je motoraccu.

De gemiddelde levensduur van een autoaccu is ongeveer vijf jaar. Elk jaar weer merken honderden motorrijders tijdens de eerste zonnige voorjaarsdag dat de accu tijdens de winterstop is overleden, door hem niet op te laden of juist door hem verkeerd op te laden.

Zo werkt RoadGuard. Dat is per pechgeval anders. Wil je weten hoe je bijvoorbeeld zelf het beste je motor ketting kunt reinigen en smeren of je motor moet poetsen. Best gelezen. Acculader aansluiten op accu motor in de eerste plaats vast te stellen wat de oorzaak van je lege motor accu is.

Motoplus als app?

Je kunt daarvoor het beste je motor in de 3e of 4e versnelling zetten zodat je achterwiel niet direct gaat slippen als je de koppeling loslaat Startkabels gebruiken bij een lege motoraccu: je kunt met behulp van startkabels en de hulp van een draaiende motor van een auto of motorfiets.

Oplossingen voor een lege accu. Als een accu niet wordt bijgeladen, verdwijnt het zwavelzuur uit het bad. Veelgestelde vragen Wat is RoadGuard? Sinds de Optimate 4 1A is geïntroduceerd is het verschil echter iets groter geworden.

Welke kleine auto kan ik het beste kopen! Stel je vraag dan in onze facebook groep: Auto vraagbaak Mijn naam, e-mailadres en website bewaren in deze wat is een koolhydraatarm voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats? Dan betaalt de organisatie de kosten van de pechmelding voor je bedrijfsvoertuig. Overladen kan de levensduur van uw accu nadelig benvloeden. Vervolgens begint het echte laden de bulk-lading, acculader aansluiten op accu motor.

Wij gebruiken dan alleen cookies die zeer weinig invloed hebben op jouw privacy. Bovendien heb je dan de mogelijkheid om losse accessoires zoals een USB oplaadkabel aan te sluiten om bijvoorbeeld je telefoon via de motoraccu op te laden.

RoadGuard helpt je al voor € 95 weer op weg!

Wat je ook niet moet doen is je motorfiets eens in de zoveel tijd starten en een tijd laten lopen zonder daadwerkelijk te rijden. Gewoon de moto in ene hoekje zetten en niets doen aan een accu dus, is dat het beste? Goed om te weten is dat de behuizing van de Optimate spatwaterdicht is.

Je kunt de druppellader dan ook gewoon aangesloten laten? Je moet zorgen dat je accu goed geladen blijft. Dit artikel is gratis beschikbaar voor Motoplus abonnees en Gratis leden Word Motoplus abonnee Bestellen OF Word gratis lid Registreer als gratis lid Meld je aan voor onze nieuwsbrief, en krijg gratis toegang tot duizenden artikelen uit ons archief.

Acculader aansluiten op accu motor rijd een nieuwe Ducati Hypermotard voor nog geen ,- euro per jaar.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

  1. Hatim:

    Akkoord Nee, bedankt. Hij controleert continu de status van de batterij zodat jij er geen omkijken naar hebt als je de Optimate voor langere tijd aangesloten houdt.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *