De groei van baby konijntjes

Datum van publicatie: 22.01.2021

De foto's zijn van Wilma Moolenbeek van stichting Bunny Bin. Indien het konijn teveel konijnenvoer biks, korrels krijgt, krijgt het dermate veel energie binnen dat het zijn eigen poep niet meer zal opeten!

Als een konijn geboren is: wat gebeurt er daarna? Ze krijgen allemaal een week voer mee om de overgang makkelijker te maken. Babykonijnen moeten minimaal zes weken bij hun moeder blijven, het liefst nog twee weken langer. Voor meer informatie over de cyclus en het dekken van het konijn klik hier.

Met zo'n zorgzame hond heb je gene omkijken meer naar je baby. Bunny Ranch Chanty heeft besloten 2 jongen uit het nest weg te halen, deze zijn helaas overleden. Dwergkonijntjes mogen met het nieuwe vaccin ook vanaf 5 weken gevaccineerd worden!

De hoeveelheid biks is heel belangrijk. Het laatste kan ook gebeuren wanneer de ram niet uit het hok gehaald wordt. Vaak wordt gekozen voor twee konijntjes samen, en dat is een goede zaak. Tweede nestcontrole Om te weten of de groei van baby konijntjes goed gaat moeten de jongen na twee dagen gecontroleerd worden. De kleintjes wegen nu gemiddeld gram.

 • Slim is om meteen 2,5 ml. De jongen mogen nu in de hand gehouden worden, maar doe dit wel heel kort.
 • Een konijn in redelijk goede groei zal zeker rond de 10 gram per dag aankomen gemiddeld. Bij grotere rassen kun je gebruikmaken van de gewone weegschaal.

Gerelateerde artikelen

Het laatste kan ook gebeuren wanneer de ram niet uit het hok gehaald wordt. Slim is om meteen 2,5 ml. Vraag het de experts Vind een verkooppunt Veelgestelde vragen. Javaboom kopen? Kwetsbaar Babykonijnen moeten minimaal zes weken bij hun moeder blijven, het liefst nog twee weken langer. Het hok dient bij de uitgang afgeschermd te zijn zodat de jongen niet per ongeluk naar buiten kunnen vallen.

Vandaag maak ik de oogjes de groei van baby konijntjes verder open? Dag 28 Vanaf vandaag moeten elke dag de kontjes van de jongen gecontroleerd worden. De jongen drinken bij de moeder terwijl ze op hun rug liggen. Veel beter is de speciale melk translate german into dutch bestellen die de moedermelk het dichtst benaderd qua samenstelling.

Een warm nest kan gecreerd worden door een dikke laag stro in een kartonnen doos te doen.

Lees meer. Konijnen hebben een grote blinde darm waarin ze veel voedsel kunnen opslaan. Dit gewicht zal echt per nest en moeder verschillend zijn.

Afhankelijk van het ras zal ze ongeveer 5 jongen werpen. Heel triest maar het gebeurt! De jongen drinken bij de moeder terwijl ze op hun rug liggen. In het midden de groei van baby konijntjes kuiltje maken en een warme doek over het stro leggen. Nu kunnen de jongen af en toe korte perioden in de hand genomen worden om ze aan mensen te wennen, dit heet socialisatie. De jongen zullen nog wel terug keren naar het nestje.

Categorieën

Je trekt dan haren en soms zelfs vel mee, wat erg pijnlijk is voor de konijntjes. Een konijn kan bij een val op de tanden terecht komen, en zo kunnen gebitsproblemen ontstaan.

Groenten die u niet mag geven. Wat gebeurt er als de blindedarmkeutels niet opgegeten worden?

NB: de konijnen de groei van baby konijntjes onder verdoving! Een konijn in redelijk goede groei zal zeker rond de 10 gram per dag aankomen gemiddeld. Een baby ligt op de bank te slapen en. De jongen zullen nog wel terug keren naar het nestje. Je kunt dan proberen de kleintjes handmatig groot te brengen.

Dag 10 De jongen zien er gezond uit en groeien goed door. Een andere manier is een warmtematje onder een bak of een doos te leggen.

Als een konijn geboren is: wat gebeurt er daarna?

Scheiding kan uitsluitend eerder als het moederkonijn aangeeft de jongen vervelend te vinden door ze weg te snauwen. Stichting KonijnenBelangen heeft speciale speentjes voor de kleine konijntjes. Het rondlopen en verkennen kost wat meer energie dan de hele dag lui in je nest liggen….

Ze gaat hierbij boven het nestje staan.

Dag  26 Moeder Sammy-Jo krijgt af en toe eventjes wat rust en mag dan eventjes lekker vrij los lopen zonder jongen. Tweede nestcontrole Om te weten of alles goed gaat moeten de jongen na twee dagen gecontroleerd worden. De jongen eten nu al wel volop hooi. We vaccineren de groei van baby konijntjes steeds de meeste konijnen in het voorjaar april-meiwant vrouwengevangenis nederland ter peel geeft het de optimale bescherming in de periode met de meeste infectiedruk: de zomer en nazomer.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Maya:

  Vers drinkwater moet vanzelfsprekend altijd binnen haar bereik zijn.

  Antwoord
 2. Pierre:

  Konijn Charles was vast komen te zitten in een tuinslang onder de struiken.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *