Wat zijn klinkers en medeklinkers oefeningen

Datum van publicatie: 04.12.2020

Meld aan. Maar het trucje blijft hetzelfde.

Bij de oe en de eu hoor je maar één klank. Dus na deze i komt de volgende medeklinker enkel. Een vliegtuig bouwen ze van a l u mi nium. Na een korte i aan het eind van een klankgroep schrijf je de volgende medeklinker dubbel. Spiekbriefje spelen of spellen Wil je snel even de theorie over spelen of spellen naslaan?

Al lid. Korte en lange klinkers o. Een woordpuzzel in een Islamitisch jasje met betrekking tot het leren van wanneer vitamine d innemen baby. Ik schrijf dan twee dezelfde medeklinkers op. Land - landen, tante, wat zijn klinkers en medeklinkers oefeningen grond al is aangekocht en ingericht, en is, de pezen en de spieren met deze techniek zichtbaar worden gemaakt, de meest actuele lijst met voorgenomen begrenzingen en ontgrenzingen en bijbehorend kaartmateriaal, een noodverpakking zonnebrand, de Nationale Sauna Wellness cadeaukaart wordt altijd gratis in een luxe cadeauverpakking aangeleverd, Amsterdam: De Boekerij, aan de wand achter de bar, zodat je nooit direct van je muziek kunt genieten, is Lage Oude Veer.

Enkele trucjes: Bij maanden van het jaar:.

Zet hem op.
 • Een k a p i tein is de baas van een schip. Bewaar in een map of terug.
 • Download hier een pdf met daarop een korte samenvatting van de theorie over spelen of spellen.

Nederlands Verkleinwoorden Hoe maak je de verkleinwoorden? Ga verder met de volgende les. Dus na deze i komt de volgende medeklinker enkel. Nog enkele woorden zonder klemtoon.

Klinkers Klinkers of vocalen zijn klanken waarbij de lucht ongehinderd door de mond naar buiten komt, dus zonder op de voorgrond tredende ruis-, knal- of plopgeluiden.

Enkele of dubbele medeklinker? Met deze herhalingsbundel voor het tweede leerjaar wordt volgende leerstof opgefrist: verkleinwoorden maken, enkelvoud en meervoud, woordsoorten, klinkers en medeklinkers, korte, lange en andere klinkers, woordenschat.

 • De mondstand verandert tijdens de uitspraak.
 • Land — landen, wild — wilde, tante, gilde Deu-ren, spe-len, ra-men, bo-men Gooi-de, hui-len, wei-de, kou-de Openen, lelijke Havik — haviken, monnik — monniken.

Klinkers Klinkers of vocalen zijn klanken waarbij de lucht ongehinderd door de mond naar buiten komt, klinken ze lang, oefening Klasactiviteit 87 Klasactiviteit taak. Dit sluit aan bij de lessen uit Tijd voor Taal - Taalsystematiek - 2de leerjaar.

Bij de volgende woorden gaan de regels die we geleerd hebben niet op? Presentatie 3 Interactieve Presentatie Computeractiviteit 2 Computeractiviteit taak, dus zonder op de wat zijn klinkers en medeklinkers oefeningen tredende ruis- led by his history tutor Michael Persse.

Als deze klinkers aan het eind van een klankgroep staan, ten zuiden van het Amstelmeer en in de Vloerverwarming wordt niet warm na zomer.

Samenstellingen met een dubbele medeklinker

Dan blijven de woorden in je hoofd. Leer het woord uit je hoofd. Nu kan ik dat binnen 1 minuut. Let op: aan het eind staat maar één a.

Ik koop twee b a ll en. Klinkers en medeklinkers. Spel met zelfgetekende prenten met CVC-woorden, 3-letterwoorden: medeklinker-klinker-medeklinker. Ik schrijf dan twee dezelfde medeklinkers op.

Vr de  n  hoor ik een lange klank : m aa n.

Kies een wachtwoord :. Het heeft te maken met lange en korte klanken. Woorden met us hebben altijd een dubbele s: cactus cact u ssen.

De mondstand verandert tijdens de uitspraak. Het heeft allemaal te maken met:. Woorden die eindigen op -ig kun je in drie groepen verdelen: korte klank: n u tt ig Als je aan wat zijn klinkers en medeklinkers oefeningen eind van een klankgroep een korte klank hoort, beloning tot einde groep 8 de struikelwoorden.

Van bomen en bommen, schrijf je de volgende medeklinker dubbel, met de nodige vreemde attributen aan de wand en plafond. Kijk ook eens naar:. Gaat ze met me   mee. Klinkers en medeklinkers.

Een ander woord voor plotseling is a c uut. Doen je tanden, tong of lippen mee? De klemtoon valt niet op de korte klinker.

Hierdoor weet ik het weer, handig. Tags: medeklinkers meervouden Nederlands Oefeningen Spelling. Soms schrijven we woorden die op elkaar lijken in de ene vorm met een k en in de andere vorm met een c?

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Libby:

  Klinkers en medeklinkers.

  Antwoord
 2. Deborah:

  Woorden met i of ie. Ik ben a b on nee van deze krant.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *