Fiets gestolen wat te doen

Datum van publicatie: 04.02.2021

Zo maak je het fietsendieven lastig. Ben je verzekerd tegen fietsendiefstal? Daar heb je de meeste kans dat hij er nog staat als je terugkomt.

In officiële cijfers wordt fietsendiefstal momenteel sterk ondergerapporteerd. Dit werkt vertragend en veel dieven zijn gespecialiseerd in één soort slot. Als er te weinig rekken zijn, meld dat dan bij je Fietsersbondafdeling. Zo maak je het fietsendieven lastig Deel deze pagina. Daarbij kan er gedacht worden aan het framenummer, merk en type, maar ook het slot- en sleutelnummer en eventueel het chipnummer.

Test: connected e-bike Sparta is het eerste grote merk dat e-bikes beveiligt met ingebouwde gps en SIM-kaart. Maak je fiets bovendien met  frame en voorwiel  vast, fiets gestolen wat te doen. Nieuwsbrief Mail ons Inschrijven. Wat moet je doen als je fiets niet meer op de plek staat waar je hem achter hebt gelaten.

Er wordt dan ook aangeraden om direct na de aankoop de kenmerken al te noteren. Voorkom diefstal.

Heb je een fietsverzekering van de ANWB? Doe een aangifte Doe sowieso een aangifte bij de lokale politie. Noteer altijd je framenummer.

Kenmerken van de fiets doorgeven bij aangifte

Als je een fietsverzekering hebt, dan is het belangrijk dat je de fietsdiefstal gelijk meldt bij je verzekeraar. Dit om twee redenen: Als je je fiets tóch ooit tegenkomt, kan je hem enkel terugeisen wanneer je aangifte deed. Maar hoe begin je hieraan? Privé: Hoe voorkom je dat je fiets gestolen wordt? En misschien is je fiets verzekerd?

Bewijs dat de fiets van jou is via je rijksregisternummer als hij gegraveerd is en een kopie van je aangifte.

Zet je fiets  nooit alleen aan het voorwiel  vast. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als de locatie waarop de fiets gestald stond daar niet voor geschikt is!

Bij het kopen van een nieuwe fiets in een hogere prijsklasse kan zeker aangeraden worden om een fietsverzekering af te sluiten. Schrijf je in de groene ster leeuwarden golf onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van wat er rondom de fiets beweegt.

Zo maak je het fietsendieven lastig Deel deze pagina, fiets gestolen wat te doen.

Hoofdnavigatie

Maar tegenwoordig kan je ook een aangifte indienen via het internet. Algemene Voorwaarden aankopen bij Fietsenopfietsen.

Test: connected e-bike Sparta is het eerste grote merk dat e-bikes beveiligt met ingebouwde gps en SIM-kaart. Gebruik daarom twee sloten.

Door Michiel Fiets gestolen wat te doen. Pro Velo menu. Je maakt je fiets dan herkenbaar als een gestolen fiets in het fietsdiefstalregister. Nieuwe fiets. Een extra slot is vaak verstandiger. Wat moet je doen als je fiets niet meer op de plek staat waar je hem achter hebt gelaten. Beschrijft je fiets in zijn geheel, de plaats en het moment van de diefstal en geef, Hey guys, maar die liever op afstand blijven van de drukke aprs-skigebieden.

Fiets en diefstal: zeven handige tips

Door het hele land liggen stevig vastgelegde voorwielen waarvan de frames zijn meegenomen. En tot ziens via e-mail. Wij leggen het je graag uit.

Daar heb je de meeste kans dat hij er nog staat als je terugkomt. Fiets gegraveerd of geregistreerd Brussel.

Zeker als je fiets net nieuw was vakantiehuis te huur frankrijk particulier je geen goede fietsverzekering hebt, fiets gestolen wat te doen. Ben je verzekerd fiets gestolen wat te doen fietsendiefstal. Amsterdam heeft fietsdiefstalbestrijding laten versloffen Amsterdam was ooit innovatief en succesvol in fietsdiefstalbestrijding.

Ga snel langs om hem terug te vragen. Doe sowieso een aangifte bij de lokale politie. Er zijn verschillende websites die je innerlijke Sherlock Holmes kunnen opwekken. Vanaf dan heeft de eigenaar drie maanden tijd om zich bekend te maken.

Wat nu? Voor verzekerde fietsen met track and trace rukt de politie meteen uit. Klik en bestel.

En tot ziens via e-mail. Hierdoor daalt fietsendiefstal op de prioriteitenlijst. Masker of geen masker?

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

  1. Chantalle:

    Het is belangrijk dat je tijdens het indienen van je aangifte zo gedetailleerd mogelijk te werk gaat. Doe een aangifte Doe sowieso een aangifte bij de lokale politie.

    Antwoord
  2. Ting:

    Het beste eerbetoon aan je gestolen fiets is een aangifte bij de politie.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *