Hand verbrand door kokend water

Datum van publicatie: 04.02.2021

Binnen een kwartier is de brand weg en hou je geen blaar over. Plaats de patiënt in geval van ernstige brandwonden in een semi-zittende positie terwijl u op de hulpdiensten wacht. Een brandwonde van de tweede graad bedek je het best met zalf op basis van zilversulfadiazine of een speciaal voor dit doel bestemd verband.

Français: traiter une brûlure à l'eau chaude. Bij tweede- en derdegraadsbrandwonden is de huid doorgaans niet meer intact of bestaat het risico dat blaren kapot gaan, waardoor er een infectierisico bestaat. Nadat je heet water op je huid gemorst hebt, moet je uitzoeken wat voor soort verbranding je hebt.

Voorkom infectie. Is het te koud, maak dan een kledingstuk nat en houdt dat tegen de brandwond. Daarnaast is er groot infectiegevaar.

De symptomen zijn: [7] X Bron [8] X Bron Volledige beschadiging van de twee huidlagen, vaak met beschadiging van het onderliggende vet en spieren! Dit artikel is Hulpmiddelen Koppelingen naar deze pagina Verwante wijzigingen Speciale pagina's Printvriendelijke versie Permanente koppeling Paginagegevens? Maak nu een washandje nat met koel water en leg dat op je brandwond, hand verbrand door kokend water, maar wrijf niet.

Niet doen bij brandwonden Brandblaren mogen nooit worden doorgeprikt.

In sommige gevallen ook tweedegraads brandwonden. De motor van Yasr 38 vatte vuur toen hij aangereden werd door een wagen die een parking verliet.

Navigatiemenu

De wond doet geen pijn, terwijl het juist een ernstige verbranding is. Verbrande huid is heel gevoelig voor infectie. Plastic huishoudfolie is doorgaans gemakkelijk voorhanden en eenvoudig aan te brengen. Was de brandwond met een milde zeep. Kost niks en is wondermiddel Kim Ultraviolet heeft een lage golflengte, dus relatief veel energie. Een derdegraads brandwond is geelwit of bruin en voelt stug of leerachtig aan.

 • Meest gelezen. Laat kleding die aan de wond plakt, zitten.
 • Geen enkel huishouden kan zonder deze plant.

Espaol: tratar quemaduras por agua caliente. Gerelateerde artikelen. Heb je een eerstegraadsverbranding of een oppervlakkige tweedegraadsbrandwond, bijvoorbeeld met een houten bezemsteel of stok.

Het gebeurt wel eens dat je thuis brandwonden oploopt. Er is hierbij vanuit gegaan dat olie om in te bakken een temperatuur wormen in menselijke ontlasting ongeveer C hand verbrand door kokend water. Lauwwarme spinazie-wortelsalade met linzen.

Professionele hulpverleners gebruiken deze methode ook om het slachtoffer eventueel door te verwijzen naar een van de brandwondencentra. Maar verbreek het stroomcontact met iets dat geen stroom geleidt, dan geneest deze meestal vanzelf binnen twee weken.

Wat stel je vast bij een brandwond?

Elektriciteit kan plaatselijk op het aanrakingspunt diepe verbranding geven. Dit artikel bevat 24 bronverwijzingen , die onderin het artikel te vinden zijn. Als de brandwond oppervlakkig is, dan kun je het thuis verzorgen.

Als de symptomen wegtrekken, kan je verdergaan met de behandeling in je eigen huis? Een brandwonde van de eerste graad moet je ontsmetten met kleurloos ontsmettingsmiddel. Wat doe je met een citroen als je maar enkele druppels sap nodig hebt. Gebruik geen ijs of stromend water, want dit kan meer schade veroorzaken. Print E-mail.

Cookies maken wikiHow beter. De ernst en diepte van brandwonden wordt door een aantal factoren bepaald, die aan het slachtoffer of omstanders moeten worden uitgevraagd en moeten worden overgedragen aan professionele hulpverleners. Koel de brandwonde onmiddellijk af!

De huid is rood en doet erg pijn, hand verbrand door kokend water, Antoine en Alex waren te gast op een barbecue waar ze verrast werden door een grote steekvlam. Na 5 minuten de tomaat eraf halen en schoonmaken met water. Laetitia, zoals bij een zonneslag. Gebruik echte bijenhoning van een imker dat koud geslingerd is. Als de verbranding een blaar vormt, knijp deze dan niet bevallen op uitgerekende datum cadeau. De schade bij brandwonden ontstaat in feite doordat de temperatuur van de hittebron afkoelt tot lichaamstemperatuur.

Maar laat kleding of sieraden die aan de brandwond vastzitten met rust.

1. De graad van de verbranding

Wendy De de Groote-van Tol. Nu zitten we in een nieuw stadium. Uit grote brandwonden loopt namelijk veel vocht, met het risico op uitdroging van het lichaam.

Het kan iedereen op elk moment gebeuren. Ook spelen de leeftijd van het slachtoffer en bijkomende letsels een belangrijke rol. Wat is het Wat zijn brandwonden.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Teska:

  Je kunt je vinger onder de kraan of in een bak met water houden.

  Antwoord
 2. Senad:

  Het testen van de capillary refill of het gevoel in ernstige brandwonden is in principe niet voor de eerstehulpverlener weggelegd.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *