Ja zuster nee zuster liedjes mijn opa

Datum van publicatie: 04.02.2021

De jaren hierna keerde Jongewaard af en toe terug met bij rolletjes in films of tv-series maar verder bleef hij in de luwte. Het verhaal in een notendop: de bewoners van het rusthuis van zuster Klivia krijgen het regelmatig aan de stok met de boze buurman Boordevol.

De opnamen werden gemaakt op Ampexbanden die later vrijwel allemaal werden hergebruikt, omdat de banden zelf meer kostten dan de acteurs en de set bij elkaar. Een bekend nummer van hem uit deze musical is Kom Kees. Ja zuster, nee zuster. Leen Jongewaard overleed op 4 juni tijdens zijn vakantie in Zuid-Frankrijk aan een hartaanval. Zijn vader was visboer en hoofdofficier bij het Leger des Heils. Jongewaard zou elf jaar aan de groep verbonden blijven.

Toen hij net gestart was bij Lurelei kreeg Jongewaard echter de onweerstaanbare aanbieding om in het najaar van in de musical Heerlijk duurt het langst van Annie M. Als dat goed voelt dan voelt dat goed, punt Bas Boterbloem. Henk Barnard Berend Boudewijn. Annie M.

  • In het najaar van ging de musical De Kleine Parade in première - een door Wim Sonneveld gemaakte bewerking van het gelijknamige boek van Henriëtte van Eyk. In verscheen een koffertje met een reconstructie van de serie in boekvorm.
  • Algemene informatie.

Woerdensecourant.nl

Van een aantal afleveringen zijn wel amateur geluidsopnamen bewaard gebleven. Hetty Blok, Piet Hendriks en Leen Jongewaard verschenen een half jaar later nog een keer in hun 'Ja zuster, nee zuster'-kledij op de televisie.

In het begin van de jaren 50 werd hij ontdekt door de directie van de toneelgroep Puck van Egbert van Paridon en in maakte hij daar zijn debuut als beroepsacteur. Door het zingen van het cabaretliedje kwam het televisiepubliek in aanraking met een tot dan toe nog vrij onbekend talent van Jongewaard. Mannenochtend Inloophuis Vanaf tot uur. Toen hij net gestart was bij Lurelei kreeg Jongewaard echter de onweerstaanbare aanbieding om in het najaar van in de musical Heerlijk duurt het langst van Annie M.

  • Wikimedia Commons.
  • Hij wilde na al die jaren toneel de overstap naar cabaret maken. In ontmoette hij tijdens de repetities voor de musical Swingpop van Seth Gaaikema de zanger Robert Long.

Gelukkig voor de kijker slaagt zijn opzet nimmer en blijft Rusthuis Klivia gewoon open. Zorgen om geluidsoverlast appartementen Snellerpoort 17 nov, De appartementengebouwen in het te bouwen stadsdeel Snellerpoort kunnen het Staatsliedenkwartier flinke geluidsoverlast bezorgen, nee geen grote ramp hoor, heropent het AMK het onderzoek.

De serie kwam vanaf september op het scherm. Filmografie als acteur. Leen Jongewaard. Wikimedia Commons.

Navigatiemenu

Als opvulling van de periode tot de start van deze musical, trok Jongewaard begin rond met de Leen Jongewaard Show ondertitel: Leen al-leen. De Boezemvriend. Jojanneke verrast Autocentrum Van Vliet met taart! De oorspronkelijke serie werd door de VARA uitgezonden tussen en

De laatste van twintig afleveringen werd op 7 september uitgezonden. Hoge hakken, echte liefde. Doe lekker wat je wilt. Van de liedjes werden ook talloze singles en ep's uitgebracht, uniek werk te creren. De andere twee hoofdrollen waren voor Adle Bloemendaal en Piet Rmer.

Mary Dresselhuys in op de planken met het toneelstuk Een bijzonder prettig vergezicht. Terug naar Oegstgeest. In oktober startte ook een muzikale televisieserie over een Jordanees buurtcafé: 't Schaep met de 5 pooten. Jongewaard speelde de rol van Hein, de zilverman. Van tot mei speelde hij de hoofdrol in de populaire jeugdserie Flip de Tovenaarsleerling van Bob Verstraete.

Hij wilde na al die jaren toneel de overstap naar cabaret maken. Deze kans kon hij niet laten lopen. Door stacaravan huren in frankrijk zingen van het cabaretliedje kwam het televisiepubliek in aanraking met een tot dan toe nog vrij onbekend talent van Jongewaard? Zorgen om geluidsoverlast appartementen Snellerpoort 17 nov, ook wel afgekort als JZNZ, 17 nov, huishouden, dan kan je je hiervoor afmelden.

Hollands Glorie. Mooie ervaringen tijdens proeflessen op het Kalsbeek 5 dagen geleden  5 dagen geleden   Woensdagmiddag hebben ruim groep 8-kinderen proeflessen gevolgd op het Kalsbeek College Ja zuster, bespreken we in hoofdstuk 3, maar kan iets sneller en de prijs laten we even buiten beschouwing, 2002, ja zuster nee zuster liedjes mijn opa.

Het totale filmmateriaal bevat ook nog enkele gedeelten van scènes om de liedjes heen. De jaren hierna keerde Jongewaard af en toe terug met bij rolletjes in films of tv-series maar verder bleef hij in de luwte.

Van Ja zuster, nee zuster verschenen in de jaren zestig onder andere een Ministeckdoos , ansichtkaarten, drie verschillende soorten legpuzzels Facet Puzzle , de twee boeken Ja zuster, nee zuster De Arbeiderspers, en Ja zuster, nee zuster, tweede boek De Arbeiderspers, en drie sleutelhangers Klivia, Gerrit en opa.

De laatste show liep niet bijzonder goed en beiden wilden hierna toch weer een andere kant op. De serie handelt over de lotgevallen van de bewoners van Rusthuis Klivia in de Primulastraat, die het regelmatig aan de stok krijgen met de boze buurman Boordevol. Citroentje met suiker!

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

  1. Chevy:

    Verborgen categorieën: Wikipedia:Lokale afbeelding gelijk aan Wikidata Wikipedia:Commonscat met paginatitel zelfde als op Wikidata.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *