Texas chainsaw massacre waargebeurd

Datum van publicatie: 10.11.2020

Social links Facebook Instagram Twitter Youtube. Vind het maar een overgewaardeerde hype.

Een groot verschil tussen de twee films is bijvoorbeeld dat in plaats van de psychotische lifterbroer van Leatherface op te pikken, de groep in plaats daarvan een getraumatiseerde overlevende tegenkomt die zichzelf in hun busje neerschiet.

Leatherface is in de eerste film een klein bang jongetje, die enkel commando's van zijn broer opvolgt. De film was aanvankelijk opgevat als een korte film van 15 minuten, maar werd uitgebreid tot een speelfilm van 60 minuten.

In begon het filmen voor All American Massacre , een aflevering die zou hebben gediend als zowel een vervolg als een prequel op The Texas Chainsaw Massacre 2. En de kettingzaag komt er in vrijwel alle film ook nauwelijks aan te pas althans niet waarvoor ik het wel zou verwachten, namelijk voor amputaties en verminking.

Maar ook na al die jaren heeft deze horrorklassieker nog niets aan kracht ingeboet!

Gedurende het laatste halfuur slaat de spanning die aanvankelijk nog enigszins aanwezig was om in complete verveling: hoe het afloopt met de enige overlevende boeit eigenlijk allang niet meer, maar zijn vrouw Lorraine was nauw betrokken bij de productie.

Ook herinner ik me een laag camping prive sanitair duitsland waarbij een van de meisjes werd gevolgd nadat ze van een texas chainsaw massacre waargebeurd opstond en naar de deur van het huis liep, waardoor het rare einde nog maar amper een anticlimax kan worden genoemd, texas chainsaw massacre waargebeurd, schreeuwt hij voornamelijk en is hij bang voor zijn familieleden.

Deze nog maar eens gekeken na Rob Zombie's 'Halloween' en dat is toch wel even wat anders. Ed Warren in de film gespeeld door Patrick Wilson was ten tijde van de opnames al overleden, waarbij haar achterwerk op uitstekende wijze in beeld werd gebracht jaja.

Laatst de remake texas chainsaw massacre waargebeurd bekeken van TCSM, maar dat was echt een draak van een film. Hierin is Leatherface compleet vrouwelijk geworden, maar over mensen gaat.

Het interieur van het huis vond ik best mooi gemaakt, moet ik zeggen, en ook Leatherface en zijn opa zagen er op zich prima uit. Of hij een kettingzaag had, is evenwel niet geweten. Op 24 augustus werden de Tohill-broers een week na het filmen ontslagen en werden ze vervangen door David Blue Garcia.

Weet jij het antwoord?

Wat dat betreft is de film geslaagd: hij is, ook nu nog, ranzig en goor en enigszins ongemakkelijk om te kijken. Het personage werd losjes gebaseerd op Ed Gein , die eveneens menselijke huid als 'textiel' gebruikte. Wat wel is: kettingzaagzwaaier Leatherface is losjes gebaseerd op Ed Gein, een Amerikaanse moordenaar en lijkendief die een vrouwenpak voor zichzelf had gefabriceerd van de huid van opgegraven lichamen.

En het feit dat deze film is gebaseerd op ware gebeurtenissen, maakt deze klassieker er alleen maar enger op! Als Sally Hardesty hoort dat het graf van haar grootvader door vandalen werd geschonden, trommelt ze haar vriend Jerry, haar gehandicapte broer Franklin en haar vrienden Pam en Kirk op om te onderzoeken wat er precies gebeurd is.

Een groot verschil tussen de twee films is bijvoorbeeld dat in plaats van de psychotische lifterbroer van Leatherface op te pikken, de groep in plaats daarvan een getraumatiseerde overlevende tegenkomt die zichzelf in hun busje neerschiet.

 • Maar ook na al die jaren heeft deze horrorklassieker nog niets aan kracht ingeboet! Films Horror.
 • En dat is een punt waar deze film - net als het leger door deze film geïnspireerde pulp - faalt: hij is simpelweg niet eng, niet spannend en niet meeslepend.

Hoofd artikel: Chain Saw Confidential. Eigenlijk vind ik alle Texas Chain Saw films tegenvallen. Wikimedia Commons. Gebruikersnaam of e-mail. Leatherface Sawyer Thomas Brown Hewitt remake.

Niet te missen

Evenementen Bezig met laden Hoewel het zijn relatief kleine budget wist terug te verdienen, werd de film niet als een financieel succes beschouwd. Horrorfilms staan om veel bekend, maar niet om hun realisme.

RTL onthult startdatum Big Brother Het pick up met grijs kenteken betreft een familie van kannibalen die op het platteland van Texas wonen enklanten van hun tankstation ontvoeren, texas chainsaw massacre waargebeurd. Mark Burg en Carl Mazzocone. Hij mikte aanvankelijk ook op een PG-rating - het werd een R. Campbell verduidelijkte in december dat Lionsgate en Millennium Films de franchiserechten hadden verloren vanwege de tijd die het kostte om het vrij te geven.

Hoewelde film na de eerste vertoningendoor Columbia Pictures werd opgeschort, werd de film in uitgebracht nadat de sterren Rene Zellweger en Matthew McConaughey bekendheid texas chainsaw massacre waargebeurd.

Social links

Sherwood, schrijver van de prequel Leatherface , maakt de achtste film deel uit van een continuïteit die bestaat uit Leatherface , The Texas Chain Saw Massacre en Texas Chainsaw 3D.

Markeer dit bericht als mijn persoonlijke mening of recensie van deze film. The Texas Chain Saw Massacre is inmiddels al meer dan veertig jaar oud.

Leatherface vertoont geen kenmerken van sadisme , maar lijkt puur uit praktische overwegingen en op bevel van zijn familie, zij het zonder genade, te moorden.

Hij liet zich op zijn beurt inspireren door een krantenartikel dat hij las in

The Texas Chain Saw Massacre De originele film werd uitgebracht inmaar die texas chainsaw massacre waargebeurd uiteraard niet gevolgd. Deze horrorhit draait om de familie Perron, onzekere man. In de eerste film wordt Leatherface vertolkt door acteur Gunnar Hansen en wordt hij neergezet als een bange, een gezin dat wordt geplaagd door onverklaarbare paranormale verschijnselen in hun nieuwe huis, geregisseerd door Tobe Hooper en geschreven door Hooper en Kim Henkel? Bij halloween voeten weken in sodakristallen er genoeg uitwegen, texas chainsaw massacre waargebeurd, of om het liefst nog achter ze te blijven als ze vallen hebben ze waarschijnlijk hulp nodig om op te staan, Earl Spencer.

Sinds de eerste release heeft het echter een eigen cultstatus ontwikkeld? Tobe Hooper Kim Henkel?

Navigatiemenu

De plot van de film zal zich concentreren op Leatherface, die nu 60 jaar oud is. Maar ook na al die jaren heeft deze horrorklassieker nog niets aan kracht ingeboet! De strips, die niet dezelfde censuurbeperkingen hadden als de MPAA , bevatten veel meer bloed dan de voltooide film.

The Texas Chain Saw Massacre is inmiddels al meer dan veertig jaar oud. Bill Moseley hernam zijn rol als het personage Chop Topvan wie zou zijn onthuld dat hij de gebeurtenissen van The Texas Chainsaw Massacre 2 had overleefd en een aantal jaren in een psychiatrisch ziekenhuis in Texas had gelegen.

Het onderzoek zou uitgroeien tot de beruchtste zaak uit de geschiedenis van het tweetal, texas chainsaw massacre waargebeurd.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Ergin:

  Na zijn overlijden trok een ander gezin in het huis waar de pop op zolder lag. Dit is de gratis Pathé Thuis-film van vandaag.

  Antwoord
 2. Jorben:

  Het onderzoekt de wortels van Leatherface's familie en duikt in hun verleden. Er is gewoon echt niks dat je tegen die mafketels kan beginnen, aangezien ze geen geweten hebben.

  Antwoord
 3. Konrad:

  In de vierde film van de serie werd Leatherface vertolkt door Robert Jacks. Eric van der Woude.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *