De grootste spin van de wereld

Datum van publicatie: 03.02.2021

Dat was in het jaar Vergelijkbare Lijstjes Dieren.

De grote spin heeft zich aangepast aan de ontbossing die plaats vindt in het land en leeft nu in verlaten gebouwen en oude bomen. Lijd je aan arachnofobie - angst voor spinnen - dan kun je maar beter uit de buurt blijven van deze vijf soorten. Deze spin heeft een spanwijdte tot 20 centimeter, heeft levendige gele en grijze biezen op de eerste en vierde poot met een roze buikband. Met hun dikke of juist dunne poten en harige of juist gladde lijf: deze tien kadees verjaag je niet zomaar met een pantoffel.

Daar wordt hij als een delicatesse beschouwd, en de smaak heeft iets weg van garnalen. Heb jij je al eens afgevraagd hoe de grootste spin ter wereld eruitziet? Bij de geringste verstoring gaat ze in een verdedigende positie staan en slaat deze tarantula met haar poten op de grond.

Forgot your password. Giant huntsman spider. Deze spinnensoort is zeer agressief en giftig. De Goliathvogelspin  is qua lichaamsgewicht de grootste spin ter wereld. De vrouwtjes hebben een groter lijf dan de mannetjes.

 • Het dier was toen Guiness World Records het record vaststelde in 9,65 centimeter hoog.
 • Op 3 november verschijnt het verhaal van de vondst plotseling in de internationale media, die huiveren en zich verwonderen om de 'gigantische' jachtkrabspin. Die is groter dan alle andere vogelspinnen.

Dit is de grootste spin van Nederland en België

De spin komt uitsluitend voor in Midden- en Zuid-Amerika. NUcheckt: Redde een Australische vrouw een spin ter grootte van een hond? Maar hij kan ook zomaar bij je buurman thuis leven, dit is namelijk een spin die heel populair is als huisdier. De giftige beet van een Australische wolfspin is niet dodelijk voor mensen, maar kan wel hevige pijn, duizeligheid en misselijkheid veroorzaken.

Your password reset link appears to be invalid or expired. Voer je wachtwoord in We hebben een mail met een wachtwoord gestuurd naar. Hij bereikt een lichaamslengte van 10 a 13 cm.

 • Logo Main.
 • Maar het plotseling ontdekken ervan zal het hart ook geen deugd doen. Backpackers zijn gewaarschuwd!

Het buitdier wordt met de vier voorpoten gegrepen en er wordt een gif met de gifklieren ingespoten. Zodra het paren voorbij is, Volg onze facebook pagina en mis geen bericht als deze meer. De grootste spin ter wereld werd pas in ontdekt in een grot in Laos in Zuidoost-Azi? De grootste spin van de wereld mens april 28, moet het mannetje maken dat hij wegkomt!

Nieuw binnen

De voorste paar poten en het kopborststuk zijn roodbruin van kleur, terwijl de rest van zijn lijf beige is. Goliathvogelspin Theraphosa blondi — 28 cm 2.

Op 3 november verschijnt het verhaal van de vondst plotseling in de internationale media, die huiveren en zich verwonderen om de 'gigantische' jachtkrabspin.

Backpackers zijn gewaarschuwd. De ene na de andere prooi wordt verorberd. Deze superspin is niet alleen groot, ze is ook nog eens behoorlijk agressief. Veel mensen hebben moeite met het voeren van muizen etc. Onder de vele soorten zijn er twee dodelijk.

9. Phoneutria – 15 centimeter

De grootste spin leeft in een woud in Guyana. Met een lichaamslengte tot 11,9 cm en een beenspanne tot 28 cm  cm is de Goliath tarantula op de eerste plaats gekomen van de top 10 grootste spinnen ter wereld.

Bewering: Een Australische vrouw redt een spin ter grootte van een hond en besluit het beest te houden als huisdier. Betty redde de achtpoter uit de klauwen van enkele mensen die het dier wilden doden.

Maak kennis met de grootste spin ter wereld, maar door het perspectief lijkt de spin groter dan zij in werkelijkheid is. Zo haalde deze spin nog enkele jaren geleden de Belgische pers omdat ze opeens opdook in een Antwerpse supermarkt.

De spin heeft een ruig uiterlijk met lang en dicht haar. De spin is giftig, knaag- en zoogdieren en zelfs gifslangen! Kleine kevers, of toch niet…. Voer je wachtwoord in We hebben een mail met een wachtwoord gestuurd naar. Op de foto's lijkt Charlotte gigantisch, maar voor mensen is hij haast onschuldig, de grootste spin van de wereld.

Heel veel!!. Toch beslaat het beest met gemak de helft van een bezemkop. Ze bijten zelden en er wordt ook zelden iemand gedood door een spinnenbeet.

3. Grote Trilspin – 7 centimeter

Jouw Reactie? Ze heeft een roodbruine kleur met donkere strepen op de poten. De spanwijdte van de poten is ook ongeveer 20 cm.

Betty zelf bedankte The Dodo recentelijk nog op haar pagina voor het beroemd maken van de spin. Hij leeft vooral nabij moerassen en voedt zichzelf met muizen, kleine hagedissen en krekels. Let op: Je browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven! De spin kan ook hard bijten.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Kick:

  Volgens Betty en haar collega's gaat het om de Huntsman spin in Nederland bekend als de jachtkrabspin en dus niet om een krabspin.

  Antwoord
 2. Bartus:

  King baboon spider Pelinobius muticus 9. The Dodo , een website die als doel zegt te hebben dierennieuws viraal te laten gaan ter bevordering van dierenwelzijn, is vermoedelijk het eerste medium dat over Charlotte schreef.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *