Hond mee op vakantie naar aruba

Datum van publicatie: 14.02.2021

Uw dier moet gechipt zijn voordat de rabiësvaccinatie is gegeven! Op de KLM site kan je de afmetingen vinden die er gebruikt mogen worden. Zoek op deze website.

Bijzonderheden: Dieren moeten door een dierenarts behandeld worden tegen interne en externe parasieten. Gezondheidscertificaat: Verplicht, uitgebreid en opgesteld in het Engels hiervoor kan het Europees Dierenpaspoort worden gebruikt. Aangekomen op Schiphol was Simba erg rustig. In de meeste gevallen kun je je huisdier uiterlijk tot 60 minuten van tevoren inchecken bij korte afstandsvluchten en 90 minuten van tevoren bij langeafstandsvluchten.

Zonder de vele dierenorganisaties op Aruba, zouden dieren nog meer aan hun lot worden overgelaten. Reizen is toegestaan voor een maximale hoeveelheid van 2 katten of 2 honden of één kat en één hond per jaar.

Meer informatie, naar sommige bestemmingen mag je je hond niet meenemen omdat de regels van het land dit niet toelaten, vindt u hier op de Australische website. Villa Swiss Paradise 9.

Alleen directe vluchten weergeven. Bovendien vergroot het de kans op reisziekte. Zie ook hier, hond mee op vakantie naar aruba. Nee, maar er zijn wel aparte tools die je kan downloaden en aan je account kan koppelen.

Vanaf worden de eisen aangescherpt. Inmiddels staan er meer dan artikelen op de site. Check hiervoor dus de voorwaarden op de website.
 • Neem ook alleen je huisdier mee als het niet anders kan; een korte stedentrip is voor dieren geen fijn uitje, maar een stressvolle onderneming. Aangekomen op Bonaire zijn we gewoon met de kat naar buiten gelopen.
 • Als dat niet het geval is, moet de eigenaar een eigen scanner meenemen waarmee de chip af te lezen is.

Aruba Informatie voor vakantieganger en emigrant

Als het dier dat je wilt invoeren naar Aruba behoort tot een beschermde diersoort moet je in het bezit zijn van zogenoemde CITES-documenten. Verplichte inenting voor honden: tegen hondenziekte, hepatitis, ziekte van Weil en parvo. Vaak komen deze honden en katten uit een zeer benarde situatie.

Controleer hoe hoog deze kosten zijn voor je boekt! Legalisatie het afstempelen van de reisdocumenten kan op afspraak bij de afdeling certificering op afstand CoA van het NVWA. Ook zijn daar geen eisen voor.

 • De controles bij invoer in de Europese Unie worden verscherpt voor niet commercieel verkeer.
 • Honden, katten en fretten jonger dan 15 weken mogen niet worden ingevoerd omdat zij nog geen geldige rabiës vaccinatie kunnen hebben.

Dat is inclusief de tijd die je nodig hebt om je hond aan te geven bij de douane bij aankomst. Voor blindengeleidehonden die vergezeld worden door de gebruiker is invoer gratis. Het dier moet ouder zijn dan vier maanden. Een aantal hondenrassen is in elk geval verboden. Ik wilde Simba absoluut niet in het ruim hebben! Ja, dat mag.

Hoe oud moet mijn hond minimaal zijn?

Zonder de vele dierenorganisaties op Aruba, zouden dieren nog meer aan hun lot worden overgelaten. Wissel je van luchtvaartmaatschappij tijdens je overstap? Archief Archief Maand selecteren november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari december november oktober september augustus juli juni mei april

Het gezondheidscertificaat is 60 dagen geldig, behandeling tegen interne en externe parasieten. Voor katten worden de volgende vaccinaties en behandelingen sterk aanbevolen: Feline Virale Rhinotracheitis, maar er mag maximaal 10 dagen zitten tussen het bezoek hond mee op vakantie naar aruba de eigen dierenarts en de afgifte van het certificaat door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit NVWA, in huur n koopwoningen en in zorg en welzijnsvoorzieningen in en rond de woning, hond mee op vakantie naar aruba, spareribs.

Archief Archief Maand selecteren november oktober kringloop den haag loosduinseweg augustus juli juni mei april maart februari januari december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari december november oktober september augustus juli juni mei april Per persoon mag je maximaal 3 honden of katten meenemen.

Verplichte inentingen:  Inenting tegen hondsdolheid Rabis is verplicht. Let ook op het volgende:.

Wat moet je doen als je huisdieren wilt meenemen naar Bonaire?

Controleer goed of dit wel mogelijk is. Een tweede nadeel is dat ook al vul je het water bakje deze snel leeg is door het vervoer naar de hal. Kijk voor uitgebreidere informatie over import en quarantainebepalingen op Invoereisen Taiwan. Eagle Beach Townhouse 9. Onder strikte voorwaarden kan een eerste vaccinatie, gezet voordat de chip is ingebracht, geldig bevonden worden: er moet dan na het chippen, maar voor de tweede vaccinatie, een bloedtest worden uitgevoerd.

 • Tussen de twee entingen moet een periode zitten van meer dan 31 dagen.
 • Sunny Cars 3.
 • Helaas hadden we een overstap op Aruba, ook daar moest hij eruit voor voornamelijk drugscontrole.
 • Een overstap van meer dan 24 uur wordt door veel landen niet als overstap gezien; in dat geval gelden er importregels voor huisdieren.

Vechthonden of waakhonden mogen vaak niet mee in het bagageruim. Bijzonderheden: Hond mee op vakantie naar aruba moeten door een dierenarts behandeld worden tegen interne en externe parasieten. Dit verschilt per maatschappij; check hiervoor de tabel. Andere huisdieren zoals knaagdieren mogen ook in het vliegtuig, maar je vervoert ringtone iphone gratis download hond als cargo.

De NVWA heeft bovendien een stappenplan dat u kunt invullen om te weten waar u aan moet voldoen om een hond of kat mee te nemen naar Nederland vanuit zowel landen binnen als buiten de EU.

Hij mag dan vaak niet bij je in de cabine of in het ruim, maar alleen in het ruim of als cargo. Uw dier moet gechipt zijn voordat alle behandelingen en onderzoeken beginnen.

Wat als uw land of uw dier niet vermeld staat?

Toggle navigation. Uw hond of kat moet daarvoor onder andere twee rabiës entingen krijgen, tenminste 31 dagen na elkaar. Honden, katten en fretten moeten een geldige rabiës vaccinatie hebben.

Uw dier moet gechipt zijn vóórdat de rabiësvaccinatie gegeven is zie hierboven.

Sommige landen eisen dat het gezondheidscertificaat of EU dierenpaspoort wordt gelegaliseerd afgestempeld door een officile dierenarts van de autoriteiten. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten. Tussen de twee entingen moet een periode zitten van meer dan 31 dagen.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Norah:

  Denk eraan dat de honden vervoerd moeten worden in goedgekeurde reis benches.

  Antwoord
 2. Nouhaila:

  Deze organisaties kunnen echter alleen bestaan door de donaties die ze krijgen. Hoe werkt het, is het veilig en wat kost het?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *